Skip to content

Welk type zou jij zijn?

In een vorige blog vertelde ik je dat “mijn complex zijn” effectief te maken heeft met mijn persoonlijkheidstype. Ik ben een “INFP”. Met andere woorden: ik ben een bemiddelaar. Maar ook de idealist en de creatieveling.

De omschrijving van INFP komt vanuit het Engels en staat voor Introversion, Intuition, Feeling en Perceiving. (Introvert, intuïtief, voelend en waarnemend)

  • Introverte mensen hebben de neiging bedachtzaam, gereserveerd en teruggetrokken te zijn. Het is een echte misvatting dat introverte mensen verlegen zijn: dat hoeft helemaal niet. Ze laden zichzelf gewoon op door alleen te zijn. Ze halen hun energie uit hun eigen gedachten en uit de tijd die ze alleen doorbrengen. Introverte mensen hebben niet voortdurend behoefte aan mensen om zich heen.
  • iNtuitieve mensen besteden meer aandacht aan hun intuïtie dan aan hun denken. iNtuitieve mensen zijn toekomst gericht en vaak ook creatief.
  • Feelers laten hun gevoelens en emoties een hoofdrol spelen omdat ze oog hebben voor anderen. Ze zijn zeer empathisch en gaan voelen wat ze moeten doen in een bepaalde situatie en willen door hun beslissingen/acties vooral geen anderen door tekort doen.
  • Perceivers geven de voorkeur aan een spontane, flexibele en meegaande levensstijl. Ze vinden een ongestructureerde omgeving prettig en ze houden graag alle opties open. Ze houden van verandering en vinden dingen snel saai.

Er bestaan veel verschillende types! Maar het is altijd een combinatie van volgende verschillende eigenschappen:

Introvert – extravert, het denken – het voelen, gewaarwordend – intuïtief.

Wanneer je in je leven zoekend bent naar jouw mooiste leven is het heel fijn wanneer je weet welke persoonlijkheid jij hebt. Je kan dan namelijk rekening houden met factoren die je stress bezorgen, of je juist veel energie geven! Ben jij een introvert persoon? Dan is het misschien wel leuk dat je geen job gaat doen waarbij je heel de tijd moet praten, waarbij je altijd in grote groepen moet vertoeven,… want dan kan je jezelf niet genoeg opladen en is de kans groot dat je eindigt met een burn-out.

En niet alleen in je beroepsleven is dit handig om te integreren. Ook voor het kiezen van je partner, vrienden, woonomgeving,… is dit belangrijk.

Wil jij ook graag weten welk type jij bent? En samen met mij op zoek gaan naar jouw mooiste leven? Boek dan eens een intake voor een WholistIK JOURNEY. Dan gaan we samen op zoek 😉

Ik kijk er alvast naar uit!

Energy greetings,

Jess.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
× Hoe kan ik je helpen?