Skip to content

Ben jij effectief de CEO of ben je nog steeds gewoon een werknemer van je bedrijf? Stap in je leiderschap en creëer het leven waar je ooit van droomde…

Weet je nog waarom jij besliste dat je een  onderneemster wou worden? De kans is groot dat jij voelde dat je het anders wou; Geen standaard 9 to 5 job of een 40 uren werkweek meer, niet langer altijd verantwoording moeten afleggen aan een baas waarom je een dag vrijaf wil nemen, of waarom je iets zo of zo gedaan hebt…. Jij verlangde naar VRIJHEID! Je leven zelf vormgeven… door te doen wat jij het allerliefste doet, waar je het beste in bent, wat jou energie geeft i.p.v. ontneemt en dàt doen waar en wanneer jij dat ZELF wil. Je voelde misschien (waarschijnlijk) ook dat je meer life-work balance wou?! Meer bewust tijd kunnen maken voor je gezin, want het leven gaat zo snel vooruit en je kinderen worden toch zo snel groot!

En… is dat gelukt?

Leef jij ondertussen jouw meest succesvolle leven met een overvloed aan plezier, tijd, geld en vrijheid?

Aangezien je deze blog leest denk ik wel dat er nog werk aan de winkel is 😉 Daarom geef ik je graag enkele tips die je helpen om hier verandering in te brengen. Want JIJ BENT HET WAARD!

En daarmee geef ik je meteen al de eerste tip mee… stap in je EIGENWAARDE! Daar begint alles mee. Wanneer jij beslist dat je het waard bent om jouw succesvol leven te creëren onder jouw voorwaarden, dan kan je van daaruit verdere stappen gaan zetten. VOEL HET! Voel dat je het waard bent! Kijk elke ochtend in de spiegel naar jezelf en zeg ‘ ik ben het waard om mijn mooiste leven te leven!’ Als er zoveel anderen zijn die het kunnen, waarom zou jij het dan niet waard zijn?!

Als je voelt dat je hier moeite mee hebt wil dat zeggen dat er conditionering (een laagje of lampekapje) op zit waar je eerst nog mee aan de slag mag… Ga dan eens op zoek waar dit tekort aan eigenwaarde ooit ontstaan is en maak daar contact mee. Indien je daar hulp bij nodig hebt kan je terecht in mijn WholistIK JOURNEY traject, waar je intensief aan de slag gaat met persoonlijke ont-wikkeling. (het opruimen van de laagjes of lampekapjes die je grootste potentieel bedekken)

Wat zijn je belangrijkste waarden? vrijheid, plezier, geld,…? Schrijf deze eens voor jezelf op en kijk dan hoe je meer hiervan in je leven zou kunnen creëren.

Is vrijheid een belangrijke waarde? Ga dan eens kijken op welke manier je meer vrijheid zou kunnen creëren. Ga je nu eindelijk de knoop doorhakken en starten als zelfstandig onderneemster?  Is er iets in je job wat je consequenter zou kunnen doen, waardoor je tijd kan besparen en waardoor je een extra dag in de week voor me-time of tijd met je familie of vrienden zou kunnen inplannen? Focus je gedurende 1 à 2u op datgene wat je echt wil afgewerkt krijgen. Leg je mobieltje aan de kant wanneer je consequent wil werken, want dat zorgt alleen maar voor afleiding. Kies bv. ook een vast moment in de dag waarop je alleen maar je berichten gaat beantwoorden.

Is plezier een belangrijke waarde? Ga dan ook hier eens kijken hoe je meer plezier in je leven kan integreren… Doe je met je bedrijf nog wat je het allerleukste vind? Of ben je ondertussen verder gegroeid? Is de tijd misschien rijp om je aanbod te veranderen?  Welke taken die echt nodig zijn vind je minder leuk? Kan je deze misschien uitbesteden? Zodat jij je alleen nog maar hoeft bezig te houden met dat wat je het allerliefste doet… en daardoor komt er ook meteen weer meer tijd (= vrijheid) voor je beschikbaar.

Geld is ook belangrijk, zeker als onderneemster. Op welke manieren kan jij ervoor zorgen dat er makkelijker geld binnenstroomt? Is het misschien een idee dat je met groepen gaat werken i.p.v. telkens bij iedereen 1-1? Kan je dat wat je nu doet misschien ook aanbieden in de vorm van een online cursus? Zodat ook klanten die verder van je af wonen met je kunnen werken? En natuurlijk.. straalt je prijslijst je eigenwaarde uit? Durf jij voor je waarde te gaan staan en de prijzen te vragen die je waard bent? Of vraag je nog steeds een prijs i.f.v. je gepresteerde uren? Of de prijs die net iets lager ligt dan die van je concullega? Vraag vanaf nu wat je waard bent.

Misschien werkt het voor jou ook om doelen te stellen waar je naartoe kan werken? Doelen stellen kan je stimuleren om naar een bepaald resultaat toe te werken. Je stelt je doelen natuurlijk telkens een graad hoger, omdat je wil blijven groeien. Of doelen stellen voor jou werkt is voor iedereen verschillend en dit kan je aflezen in je Human Design chart. Als je mij al wat beter kent weet je dat ik niet hou van one size fits all, want we zijn allemaal anders. Uniek en perfect gecreëerd zoals wij horen te zijn.

Wil jij weten of doelen stellen voor jou stimulerend werkt? In je Human Design chart kan je dit aflezen aan je transformatiepijl die rechtsonder staat (perspective). Staat deze pijl naar links gericht? Dan werkt gedetailleerd (omzet)doelen stellen voor jou! Staat deze pijl naar rechts gericht? dan werkt specifiek doelen stellen niet voor jou en mag je gewoon algemeen werken.

Vind je dit interessant en wil je meer leren over jezelf d.m.v. Human Design? Dan kan je daarvoor momenteel gebruikmaken van mijn begeleiding door een (online) WholistIK HD business reading te boeken. (Deze mogelijkheid bied ik je niet altijd aan, enkel wanneer ik ervoor uitgenodigd wordt en effectief voel dat ik daar zin in heb, en dat is dus nu 🙂 ==> Enkel te boeken in februari 2024.

Elke stap die je zet is er eentje vooruit! Ga dus vooral doen. Stap in je leiderschap en wordt de CEO van je bedrijf. De enige die bepaald of je een succesvol leven in overvloed creëert ben jij. GO FOR IT!

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
× Hoe kan ik je helpen?