Skip to content

Helen van je-zelf en jouw trauma’s.

(Waarom gesprekstherapie alleen niet genoeg is. En waarom ik in mijn praktijk dus lichaams- en zielsgerichte therapie erbij combineer én wat je eventueel zelf al kan doen)

Tijdens de WholistIK Therapy sessies in mijn praktijk vind ik het belangrijk om zowel aandacht te geven aan gesprekstherapie als aan lichaamsgerichte- en zielsgerichte therapieën.

Voorbeelden van lichaamsgerichte/zielsgerichte therapieën zijn bv. Reiki, massage, EFT, Sedona-methode, klankschaal-healing, regressie, systeem opstellingen, …

Ik zie in de praktijk dat wanneer mensen bij mij terecht komen, ze vaak al eerder bij een andere therapeut zijn geweest en dat ze daar vooral de aandacht gegeven hebben aan gesprekstherapie (therapie gericht op de mind, het geestelijke stuk, inzichten verkrijgen), helaas zonder de gewenste resultaten.

Zo jammer!

ALLES IS EEN GEHEEL

Als holistisch therapeut werk ik op het geheel. (HOLISME wil zeggen dat alles met mekaar verbonden is, als 1 geheel.) Zo werk ik op de 5 holistische niveau’ s; fysiek, emotioneel, mentaal, energetisch en spiritueel. Die allemaal een onderling effect op mekaar hebben…

Een voorbeeld hiervan…

Je hebt een heel erg drukke job waardoor je maar moeilijk tot ontspanning kan komen:

  • FYSIEK: Je hebt vaak last van hoofdpijn en andere spanningsklachten.
  • EMOTIONEEL: Je voelt dat je door de jaren heen “hard” bent geworden en dat je nog maar moeilijk emoties kan voelen. Laat staan dat je empatisch kan reageren naar anderen toe.
  • MENTAAL: Je zit niet goed in je vel, vind je job niet meer leuk en uiteraard heeft dit ook een  effect op je relatie.
  • ENERGETISCH: Je voelt je leeg, uitgeput en je voelt dat je in een burn-out aan het belanden bent.
  • SPIRITUEEL: Je huidige (misschien 2e of 3e) relatie drijgt opnieuw stuk te lopen. Als een herhalend patroon doorheen je leven…

In dit voorbeeld zie je hoe de 5 holistische niveau ‘s altijd een effect hebben op elkaar, en waarom het belangrijk is dat je met elk van deze niveau ‘s aan de slag gaat! (Het probleem bij de oorzaak(en) aanpakken!)

Je kan geen positief resultaat behalen als je niet aan ze allemaal gaat werken. Het enige wat je dan behaalt is tijdelijk klachten verminderen, maar je lost je proble(e)m(en) niet echt tot in de kern op.

BODY, MIND(spirit) & SOUL

Zo zijn ook je lichaam, ziel en geest (je mind of je verstand) met elkaar verbonden. Alles is 1 geheel, remember ?! 😉Daarom is het dus zo belangrijk dat je ook met deze 3 niveau ‘s als 1 geheel aan de slag gaat! (en therapie gaat doen die werkt op zowel je lichaam, je ziel én je geest.)

TIP: Ook thuis kan jij hier al mee aan de slag gaan! Denk eens na hoe je bij jezelf zowel je fysieke lichaam als je ziel als je geest kan voeden?!

Ik geef je alvast een  idee:

Laat ons het voorbeeld nemen van hierboven; je hebt een drukke job en kan nog maar moeilijk tot rust komen, met alle gevolgen van dien.

Hoe kan je hier zelf mee aan de slag gaan?

  • FYSIEKE LICHAAM: Zorg goed voor je lijf, verplicht je-zelf regelmatig om rust te nemen/eens niks te moeten! Voedt je lijf! Probeer beetje bij beetje wat gezonder te eten, elke stap vooruit is er eentje in de goede richting! Dans, beweeg, ga regelmatig wandelen, doe aan sport, yoga, ademhalingsoefeningen, doe aardingsoefeningen, smeer jezelf dagelijks in met een heerlijk ruikende bodymilk, ga naar de schoonheidsspecialiste en doe thuis aan huidverzorging, laat je regelmatig eens masseren,…. Kortom, alles wat met contact met je lijf te maken heeft.
  • ZIEL: Wat heeft jouw passie? Waar word JIJ intens blij en vrolijk van? Wat geeft jouw een ZIELS-GELUKKIG gevoel? Waar wordt jouw hart oprecht blij en dankbaar van? Dat is voeding voor je ziel! Probeer van dit soort zaken wat meer in je leven te integreren. Misschien kan je zelfs eens   kijken hoe je dit in je werk/job  kan integreren?!
  • GEEST: Hoe breng je dat hoofd tot rust? Hoe kan je die altijd malende gedachten in je hoofd eens kwijtraken??? Geleide meditaties en visualisaties zijn hier enorm geschikt voor! (Er zijn verschillende apps beschikbaar of filmpjes op YouTube, ik persoonlijk heb de apps “Meditation moments” en “House of Deeprelax” op mijn telefoon geïnstalleerd) Doordat je je gaat focussen op wat de persoon in deze meditatie of visualisatie je vraagt te doen ga je stoppen met nadenken over je dagelijkse issues. Ook intensief sporten kan hierbij helpen, een goed boek lezen, cursussen volgen die je interesseren, kruiswoordpuzzels invullen, … Alles wat je bestaande gedachten (tijdelijk) laat verdwijnen is voeding voor je geest.

En ja, je voelt hem al aankomen, ook hierbij is alles met mekaar verbonden, als 1 geheel 😊

Wat goed is voor je fysiek lichaam voedt ook je ziel en je geest. Voeding voor je ziel is ook voeding voor je lichaam en je geest en wanneer je goed zorgt voor je geest zorg je ook goed voor je lichaam en voor je ziel 😉

Eentje om verder over na te denken…

Vind je deze topic interessant of wil je er graag meer over weten?

Deel dan gerust op social media, laat hieronder een reactie achter of neem contact met me op!

Enjoy your day and feed your body, mind & soul!

Energy Greetings,

Jess.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
× Hoe kan ik je helpen?