Skip to content

Lees hier hoe je jouw energie voor jou kan laten werken! Gedaan met struggelen om jouw mooiste, rijkste leven te kunnen leven!

Hey! Hoe leuk dat je er weer bent! In mijn vorige blog vertelde ik je meer over Human Design en hoe ik merkte dat ik hier meer mee mocht gaan doen als WholistIK Therapeut.

Vandaag wil ik je graag meer vertellen over dàt waar je bij Human Design altijd mee begint, (!) namelijk je energy type en bijhorende strategie. Wanneer je gaat leven naar je energy type én je strategie ga je merken dat het leven voor je begint te werken, i.p.v tegen je. Alles loopt dan vanuit flow i.p.v dat je voelt dat je moet liggen struggelen. Human Design kan je écht zoveel vertellen over jezelf… Daarom is het een goed idee om er stapje voor stapje mee te gaan experimenteren. Je ziet anders door het bos de bomen niet meer. Té overweldigend, zoveel informatie! Dus laat ons hiermee starten!

Allereerst is het natuurlijk dat je jouw gratis Human design chart al hebt. Heb je deze nog niet? Dan kan je ze bv gratis online opvragen bij jovian archive of my bodygraph. (Je hebt hiervoor wel je geboortedatum, -plaats en -tijd nodig). Er bestaan ook apps voor op je smartphone.

DE VERSCHILLENDE ENERGY TYPES:

Je ENERGY TYPE vertelt je meer over HOE jouw energie werkt. We zijn allemaal verschillend, perfect en uniek gecreëerd voor datgene wat we hier te doen hebben, en we zitten dus ook allemaal verschillend in elkaar.  Daarnaast zijn we allemaal energiekanalen waar de levensenergie in 2 richtingen (vanuit het universum én vanuit de aarde) doorheen stroomt. Dit wil zeggen dat onze energiedoorstroming (en energieproductie/beheer vooral) ook bij iedereen verschillend werkt.

Er zijn 5 verschillende soorten ‘Energy types’, opgesplitst in 2 categorieën:

Je hebt als eerste categorie de ‘non-energy types’, als dit type maak je geen energie aan vanuit jezelf. Jij mag (om niet te zeggen ‘moet’) je energievoorraad wijs gebruiken, aangezien jij maar een beperkte voorraad hebt, en je je batterij enkel kan opladen door externe factoren (buiten jezelf). Voorbeelden hiervan zijn dutjes doen, wandelen of in de natuur/buiten zijn, mediteren, even écht helemaal alleen zijn,….

De verschillende non-energy types zijn:

 • de manifestor
 • de projector
 • de reflector

Daarnaast heb je als tweede categorie de (wel) ‘energy types’, jij maakt nieuwe energie aan vanuit jezelf. Jij hebt geen externe factoren nodig om je batterij op te laden en je kan ook héél veel energie blijven verbruiken aangezien jij zelf ook heel de tijd gewoon energie kan blijven aanmaken. Hoe je dit doet? Door je energie alleen te schenken aan dingen die je écht leuk vind!!! Op alle vlakken; je job moet je écht leuk vinden, je hobby’s, sport,… zeker niet gaan sporten om alleen maar conditie op te bouwen of om af te slanken dus 😉 wanneer je dingen doet die je écht leuk vindt laad je daarmee tegelijkertijd je batterij weer op. Jij bent als dit type dan ook de ‘harde werker’ van de maatschappij. Je vertegenwoordigt  70% van de mensen op de wereld en je bent gecreëerd om je energie te schenken aan het uitwerken van ‘projecten’ die je heel leuk vindt.. Jij  kunt ook moeiteloos 40 uren werken op een week en daarnaast ook nog een huishouden runnen, gaan sporten, hobby’s onderhouden,…. Dit is dus niet zo voor de ‘non energy types’!!! (Ook al wordt dat vaak dus wel van hun verwacht aangezien de meerderheid van de mensen wél zo gebouwd is–> conditionering 😉 )

De 2 soorten ‘energy types’ zijn:

 • de generator
 • de manifesting generator

Elk energy type is zo gecreëerd om dat te komen doen waarvoor hij hier op aarde is:

 • een manifestor (non energy type) = jij bent hier om initiatief te nemen, te manifesteren, om plannen te bedenken. jij bent hier om met nieuwe dingen te komen. Je bent niet hier om deze dingen plannen ook zelf uit te werken, aangezien jij een non energy type bent en dus niet de nodige energie hiervoor ter beschikking hebt.
 • een generator (energy type) = jij bent hier om de projecten van de manifestor uit te werken. Jij hebt wel de nodige energie om dit idee of concept helemaal van naaldje tot draadje uit te voeren. (OP VOORWAARDE DAT JIJ VOELT DAT HET EEN PROJECT IS WAAR JE BLIJ VAN WORDT!!!!!!)
 • een manifesting generator (energy type) mag beide. Jij bent hier om én ideeën te bedenken (initiëren), maar je mag ze ook zelf uitwerken als het een project is waar je blij van wordt.
 • een projector (non energy type) = jij bent hier om (vooral de manifestors en de generators) te (bege)leiden. Om hun inzichten te schenken over hoe ze het project zo consequent mogelijk kunnen gaan uitwerken. Als projector ben je dus niet hier om te doen, maar vooral om te coachen, inspireren, de weg te wijzen… Als projector kan je je verbinden met het aura (energie)veld van de ander, waardoor je veel makkelijker ziet wat het juiste is voor die persoon.
 • een reflector ten slotte (non energy type) = jij bent hier om alle andere types de spiegel voor te houden. Om te reflecteren waar het eventueel nog beter, sneller, consequenter,… had gekund. En om te laten zien waar dingen niet goed lopen. Als reflector spiegel je uitvergroot wat er in je omgeving speelt, zodat het die omgeving ook gaat opvallen en zij er iets mee kunnen doen. Jij bent hier om te waarschuwen, te signaleren, zichtbaar te maken van dat wat er speelt.

ENERGY TYPES EN BIJHORENDE STRATEGIE:

Om per type je energievoorraad correct te kunnen gebruiken en je energie zo consequent mogelijk kunnen in te zetten heeft elk energy type een bepaalde strategie gekregen (die je helpt voorkomen dat je onnodig energie verliest):

 • Als manifestor is je strategie: de ander informeren, duidelijk laten weten waar je mee bezig bent. Door anderen te informeren kan je ook een passende generator aantrekken die voelt dat hij het leuk zou vinden om hiermee aan de slag te gaan. En door te informeren krijg je ook minder weerstand op de veranderingen die je zou willen laten gebeuren. (bijna niemand houdt van plotse verandering, toch?!)
 • Als (manifesting) generator is je strategie om te reageren op dat wat zich aandient. Als generator mag je niet zelf de projecten/ideeën bedenken die je leuk zou vinden om uit te voeren. Dat is niet in lijn met jouw design en dus niet waarvoor jij hier bent. Het bedenken is de taak van de manifestor. Om jouw energie dus juist te gebruiken mag jij wachten tot zich een project of idee aandient. Als manifesting generator kan het eventueel een project zijn wat je zelf bedacht hebt. Als pure generator moet het project bedacht zijn door een manifestor en wanneer deze jou hierover verteld mag jij hierop reageren wanneer je voelt dat dit écht iets voor jou zou zijn. Wanneer je er écht ‘de joy’ bij voelt!
 • Als projector is je strategie: wachten op de uitnodiging. Aangezien je als projector maar weinig energie vanuit jezelf beschikbaar hebt en jij je batterij ook niet vanuit jezelf kan opladen heb je als projector een beschermingsmechanisme gekregen om je energie zo consequent mogelijk te gebruiken. Een projector ziet de dingen namelijk al vooruitlopend op de toekomst, niet iedereen kan daar altijd op dat moment al bij mee. (alles komt altijd wanneer de tijd er rijp voor is ;-)). Om te voorkomen dat je als projector je oh zo waardevolle inzichten (energie) niet verspilt mag je wachten tot iemand écht ook al kan zien wat je te bieden hebt. De bevestiging daarvan is wanneer iemand je een uitnodiging geeft om je kennis met hem/haar te delen. Wanneer hij vraagt om meer informatie, een afspraak inboekt,… Enkel dan klopt het voor de jou om je wijsheid te delen. Enkel dan gaat de ander er ook effectief iets mee doen en is je energie niet verspild.
 • Als reflector heb je niet echt een strategie.  Wel is het voor jou belangrijk om je af te stemmen op de maan(d)cyclus. Jij moet (vooral voor de grote beslissingen in je leven) minstens een maand de tijd nemen om te gaan voelen wat juist voelt voor jou. Jij moet eerst alle stappen van de andere types laten doorlopen vooraleer je de juiste, volledige spiegel kan gaan voorhouden. Je kan pas laten zien wat er uiteindelijk nog kan verbeterd worden nadat het volledige project is afgerond.

Tot zover de uitleg over de verschillende energy types en hun bijhorende energie beschermingsstrategie. Ga hier maar alvast lekker mee experimenteren!

Vond je dit artikel interessant? Of zit je nog met vragen? Laat het dan gerust weten onder dit bericht!

Veel liefs en tot de volgende!

Energy greetings,

Jess.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
× Hoe kan ik je helpen?