Skip to content

Durf jij te kiezen voor jezelf en waar JIJ blij van wordt?! Of doe je jezelf onbewust tekort door aan de ander te willen bewijzen dat je wel goed genoeg bent?

Waow! Wat een ongelooflijk groot inzicht kreeg ik onlangs! Een inzicht wat mijn hele leven (ten goede) overhoop begon te gooien. Een mooi geschenk (levensles) wat ik kreeg van het universum.

Ik kwam erachter dat alles wat ik mijn hele leven aan het doen was eigenlijk voor anderen was. Niet voor mezelf. Maar voor de ander(en), om mezelf onbewust te bewijzen… Om te bewijzen dat ik wél goed genoeg was. Dat ik door anderen te helpen liet zien dat ik een goed persoon was, met een groot hart gevuld met veel liefde. Wel goed genoeg dus.

Al van in mijn kindertijd voelde ik een drang om iets te bereiken. Om succesvol te zijn, en om vooral van betekenis te zijn (voor anderen). En dat was dus ook wat ik deed. Ik begon als kunstnagelstyliste, waar ik best wel goed in was, maar mijn werktijd aan een set nagels nam veel tijd in beslag. Teveel. Zeker om er als onderneemster goed aan te kunnen verdienen… Waarom? Omdat ik toen al onbewust gesprekstherapie erbij combineerde… Omdat ik anderen wilde helpen. Maar ik deed mezelf daardoor dus wel tekort, want ik verdiende in principe veel te weinig voor de waarde die ik mijn klanten gaf. En ik gaf ook nog eens teveel van mijn tijd weg, waardoor ik ook nog eens niet zoveel klanten op een dag kon helpen en dus nog minder verdiende. Als schoonheidsspecialiste deed ik net hetzelfde. En later als account manager opnieuw.

Dit besef kwam opeens tevoorschijn, iets voordat het covid tijdperk op de proppen kwam, en ik besliste om een opleiding tot holistisch therapeut volgen, zodat ik effectief therapie sessies kon geven tegen een waardige betaling.

Ik ging daarna in mijn eigen praktijk aan de slag als holistisch therapeut, een job die ik heel leuk vond (en nog steeds vind), want ik kon mensen nu écht helpen! Maar… opnieuw ging ik mezelf tekort doen om de ander beter te maken. In plaats van 1 uur gaf ik altijd 2 a 3uur van mijn tijd en ook de waarde die ik leverde was erg veel maar ik rekende wel een tarief aan voor slechts 1uur. (Weer om onbewust te bewijzen wat ik waard was) …

En onlangs kwam ik er zelfs achter dat ik eigenlijk de distributeur van Sofri Energy Cosmetics geworden was om diezelfde reden. Omdat ik  ‘mijn geliefde SOFRI klanten’ simpelweg niet in de steek kon laten, toen de vorige distributeur zich terug meer en meer terug begon te focussen op zijn andere job. Ik voelde mij zo verantwoordelijk voor hun geluk! Ik kon hun toch niet in de steek laten?! Dan zou ik een slecht persoon zijn… (en ik wilde juist bewijzen dat ik wel een goed persoon was). En ik voelde mij daarnaast ook gewaardeerd door de producent, omdat zij mijn toegevoegde waarde zagen en mij daarom vroegen om de nieuwe distributeur te worden.

Maar… het universum brengt je altijd geschenken in de vorm van levenslessen. Om je te helpen groeien.  Zodat je effectief kan doorgroeien tot je grootste potentieel, tot jouw ziel-missie. En zeker met dit distributie stuk kreeg ik meteen en ook heel veel keiharde lessen! Ik kwam terecht in een gerechtelijke procedure, die me ongelooflijk veel geld en energie kostte. Mijn batterij liep leger en leger. En ik verloor het plezier in mijn job en mijn leven. Het werd me ook steeds duidelijker en duidelijker gemaakt dat ik ook dit stuk moest loslaten… Want ik besefte (uiteindelijk) dat ook dit niet het juiste voor mij was, dat ik ook deze taak/job onbewust op mij genomen had om de anderen te helpen en dat ik hier eigenlijk zoveel ellende mee gehad had omdat het universum mij dit wou duidelijk maken. Maar man, man! Wat heb ik hiermee gestruggled! En wat heeft het mij veel moeite gekost om het los te laten… En wat kreeg ik door het toch te willen blijven dragen nog zoveel zwaardere lessen op mijn pad.

Want dat is hoe het werkt. We mogen vertrouwen op de leiding van het universum. En stoppen met zelf de controle proberen over te nemen. We denken vaak dat we groter zijn dan het universum en dat we de controle hebben, maar eigenlijk is dat iets wat we onszelf wijsmaken 😉 Het universum wijst je de weg naar jouw grootste potentieel, naar jouw ziel-missie. Jouw juiste pad. En daar geraak je door jouw levenslessen te leren. Dus vertrouw erop en laat je de weg wijzen vol vertrouwen dat het altijd het juiste is. Het universum werkt voor je in plaats van tegen je.

Eind vorig jaar voelde ik echt heel sterk dat ik door het universum geleid werd. Dat ik heel veel moest (mocht) loslaten. Ik luisterde en ik liet heel veel los. En van daaruit startte er een nieuwe grote zoektocht. Naar mezelf. Ik was mezelf  kwijt. Ik wist niet meer wie ik was of wat ik hier te doen had. Voelde dat ik opnieuw mocht beginnen, een nieuwe start maken. Mijn activiteiten als holistisch therapeut werden daardoor ook aangepast, ik voelde sterk de drang om met bewuste  vrouwelijke onderneemsters te werken en om hun de weg te wijzen door een combinatie van business coaching en persoonlijke ont-wikkeling. Maar ook daar lijkt het universum mij nu nog een laatste duwtje te willen geven… om echt op mijn juiste pad voor nu terecht te komen… Mooie dingen zijn in beweging aan het komen, dingen die ik nooit verwacht had… en dat is hoe het werkt, wanneer je je laat leiden door het universum kan het nog zoveel mooier en beter worden dan dat je ooit zelf had kunnen bedenken.

Hoe zit het bij jou? Kan jij echt de verantwoordelijkheid nemen voor je eigen mooiste leven? Of blijf je jezelf tekort doen vanuit een tekort aan eigenwaarde? En help je daardoor alleen de ander(en) maar om hun mooiste leven te creëren?

Merk je dat ook jij het moeilijk vind om te kiezen voor wat JOU blij maakt? En voor jouw mooiste leven in overvloed? Draag jij ook voor anderen, om hun te helpen, maar doe je jezelf daar onbewust zelf tekort mee? Dan kunnen deze dingen jou daarbij helpen:

Een Systemische 1-1 tafelopstelling.

Een familieopstelling in groep.

Een Reiki cursus.

Een Color Energy Reiki behandeling.

Heb je nog vragen hierover? Of wil je iets uit jouw eigen verhaal delen? Vind ik leuk!  Laat maar een bericht achter onder deze post of stuur me een berichtje op instagram.

Alvast veel succes ermee!

Energy greetings,

Jess.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
× Hoe kan ik je helpen?