Skip to content

De Human design strategie en autoriteit. Dit is je ultieme wegwijzer wanneer je in alignment met jouw zielmissie wil leven.

Wanneer ik rondom mij kijk in mijn netwerk valt het mij op dat best wel veel mensen zoekend zijn… Ze zijn op zoek naar innerlijke vervulling. (Voelt als een soort van innerlijke leegte, je weet dan precies ook niet waar je juist naar op zoek bent) En die vervulling krijg je wanneer je in lijn met jezelf en jouw grootste potentieel gaat leven. Wanneer je datgene gaat doen waarvoor jij hier op aarde gekomen bent. Wat jou vervuld laat voelen. Je ziel-missie.

Human Design kwam ook daarom op mijn pad. Ik was zelf heel lang zoekend… en bij momenten ook even opnieuw, wat normaal is, want we blijven evolueren en doorgroeien, net zolang tot we ons grootste potentieel bereiken.

Wanneer je bij mij een WholistIK Human Design Reading aanschaft staat daar altijd in vermeld wat voor jou persoonlijk je strategie en autoriteit is. En dat is het allerbelangrijkste wanneer je die innerlijke vervulling wenst te ervaren… Het is je persoonlijk kompas naar je ziel-missie. Datgene wat jou ook helpt om een rijk leven te creëren.

Ik werd zelf als projector uitgenodigd (mijn strategie = wachten op de uitnodiging) voor Human Design. Er waren 2 cliënten op 1 week tijd (bedankt universum) die mij erover vertelden en erbij zeiden dat ze echt vonden dat het ook iets voor mij was! (dit is mijn uitnodiging) Dus ik ging het eens opzoeken… Die eerste kennismaking was niet meteen een succes, ik begreep er niks van! Al die vakjes, lijntjes, cijfers,…. Wat moest ik hier in hemelsnaam mee?! Leek veel te ingewikkeld! En dus schoof ik het terug aan de kant…

Ongeveer een maand later kwam 1 van mijn lieve cliënten terug in de praktijk en hadden we het opnieuw erover. Waarop zij mij meer uitleg gaf en me op weg hielp. Vanaf dat moment was ik getriggerd! Zo interessant wat die Human Design je allemaal kan vertellen over jezelf! I love this! En het is zooo kloppend! Ik voelde ook meteen (vanuit mijn milt autoriteit) dat dit helemaal bij mij en mijn missie paste! Hier zou ik zoveel mensen mee kunnen helpen! Hun de weg wijzen bij hun zoektocht… En zelfs ook ouders helpen om hun kids beter te kunnen begrijpen, zodat ze een leidraad hebben bij hun opvoeding. En dat is dus ook wat ik nu doe. Je de weg wijzen met behulp van Human Design. Daarnaast kan je met het WholistIK Therapy PACKAGE aan de slag om de laagjes die je grootste potentieel nog bedekken te ont-wikkelen. Zodat ook jij helemaal in lijn met jouw grootste potentieel je zielmissie kan vervullen. (in life en in business).

Nu, iets meer over die strategie en autoriteit…

Bij elk energy type binnen de Human Design hoort er een bepaalde strategie. Je strategie dient om je hoeveelheid energie te beschermen en om je te helpen bij de juiste dingen/mensen/ervaringen terecht te komen. Dit zijn ze per type:

 • De manifestor mag INFORMEREN waar hij/zij mentaal mee bezig is. (strategie = ‘to inform’)
 • De (manifesting) generator mag ergens op REAGEREN. (strategie = ‘to respond’)
 • De projector mag (actief) WACHTEN TOT hij ergens voor WORDT UITGENODIGD (strategie is ‘to be invited’)
 • Voor de reflector is het WACHTEN VAN EEN VOLLEDIGE MAAN(D)CYCLUS van ongeveer 29 dagen voordat hij een bepaalde keuze gaat maken. (strategie = ‘to wait’)

Nadat je je strategie gevolgd hebt mag je dan een keuze of beslissing maken op basis van jouw persoonlijke autoriteit. Dit is meestal niet afhankelijk van je energy type, maar kan je vinden in jouw persoonlijke blauwdruk. (Human Design chart/bodygraph). Er zijn meerdere websites waar je jouw chart gratis kan aanvragen. (Of wanneer je net iets meer begeleiding wenst om je Human Design experiment aan te gaan kan je bij mij een reading met eventueel een Q&A aankopen)

Je autoriteit vertelt je op welke manier het voor jou kloppend is om beslissingen te maken die juist zijn voor jou. Iedereen is anders en uniek en daarom is dat dus ook voor iedereen verschillend. Ik kan je al verklappen dat dat voor niemand vanuit het hoofd is 😉

Hier lijst ik even de verschillende autoriteiten op:

 • emotionele autoriteit: Vanuit het solar plexus centrum; Deze is de meest voorkomende. Voor jou is het belangrijk dat je niet meteen in het moment beslist, maar dat je eerst je emoties rond de situatie (emotionele waves) laat doorlopen. Pas wanneer je waves gestopt zijn met stromen en je in neutraal terrein zit mag jij je beslissing maken. Vaak wil dit ook zeggen dat je één of meerdere nachtjes mag slapen vooraleer je een beslissing neemt. Wacht je niet tot je emotionele waves stabiel zijn, dan zit de kans erin dat je een ‘verkeerde’ keuze maakt voor jou.

 

 • sacrale autoriteit: Vanuit het sacraal centrum; Deze is de tweede meest voorkomende autoriteit. Jij mag voelen in je onderbuik wat juist voelt. Wanneer iets voor jou juist is voel je een soort van super enthousiasme. Stel jezelf een ja/nee vraag en voel of je je super enthousiast voelt of niet. Dan heb je je antwoord. Voel je je niet enthousiast of maar zo-zo, dan is het een nee. Voel je een ‘hell yes’ dan is het een ja 🙂

 

 • milt (splenic) autoriteit: Vanuit je milt centrum; Dit gaat over het luisteren naar je intuïtie. Bij deze autoriteit is het juist super belangrijk dat je beslissingen maakt in het moment zelf. het stemmetje van je milt hoor je maar 1x en dat is altijd in het nu. Voor jou is het superbelangrijk dat je niet wacht, want dan gaat je hoofd het willen overnemen en is je beslissing niet de juiste. Nooit twijfelen aan jezelf, jij WEET het gewoon. Wanneer je gaat nadenken word je juist weggehaald bij wat juist is voor jou.

 

 • ego/hart autoriteit: Vanuit je hart centrum; Heb jij deze? Dan mag jij jezelf de vraag stellen ‘wat wil IK? Wat zijn MIJN behoeftes en verlangens? Wat wil ik écht weten?’ Alles wat goed voelt mag je meteen doen en je mag daar meteen naar handelen. Voor jou is het belangrijk dat je de mening van de maatschappij loslaat, zij weten niet wat juist is voor jou, dat weet jij alleen 😉

 

 • self projected autoriteit: Vanuit het keel + identiteit centrum; Jij hoort d.m.v. de toon in je stem of iets wel of niet juist voor jou is. Het is dan ook belangrijk dat je erover vertelt en het het hardop uitspreekt wanneer je ergens over nadenkt. Een hoge, enthousiaste stem is een ja, een eerder lagere, ongelukkige stem is een nee. Wanneer je niemand hebt om tegen te vertellen mag je op zoek naar manieren om je stem toch te kunnen horen. Spreek bv een spraakbericht in tegen een vriend, ga praten tegen je huisdier of je telefoon. Wanneer je wel effectief tegen iemand vertelt is het belangrijk dat je hem/haar vraagt om alleen maar even te luisteren, en niet zijn of haar mening te geven.

 

 • mentale autoriteit: Hoofd, ajna en keelcentrum zijn hierbij gedefinieerd. Dit is de minst voorkomende autoriteit. Jij hebt anderen nodig om tot een juiste keuze te komen.  Het is een mentaal proces. Je kan tegen anderen praten en zij spiegelen jou gewoon of iets juist voor jou is of niet. Zij hoeven hierbij dus zelfs niet persé iets te zeggen.

 

 • maan autoriteit: Deze autoriteit hoort enkel bij een reflector. En komt dus ook heel weinig voor. Voor jou is het belangrijk dat je een hele maan(d)cyclus wacht tot je een keuze gaat maken. Jij wordt heel erg beïnvloedt door de energie van de maan, dus wanneer jij in een andere poort staat kan dat veel invloed hebben op hoe jij je voelt en dus ook op de keuze die je maakt. Wanneer je een hele maand wacht heb je de hele cyclus doorlopen en als je dan nog steeds hetzelfde erover denkt dan is dat de juiste keuze. Wacht dus een hele maand en stel je telkens opnieuw de vraag: ‘als ik nu de keuze moest maken, wat zou ik dan doen?!’ Wanneer je langere tijd dezelfde antwoorden geeft weet je dat dat juist is.

Zo, dit waren ze… de strategie en autoriteit.

Voel je vanuit jouw autoriteit dat je hier meer mee wil, dan kan je een WholistIK Human Design reading aanschaffen. Het merendeel van de kopers koopt daar ook een online Q&A sessie bij, waarbij ik je ook nog extra intuïtieve inzichten geef en wil je ineens echt in alignment komen, dan kan je er ook een Therapy PACKAGE bij nemen. Neem in dat geval maar eens even een kijkje op de website.

Als projector mag je mij natuurlijk ook altijd een uitnodiging bezorgen indien ik je verder nog ergens mee kan helpen! Dan luister ik even wat mijn milt erover zegt en wie weet ga ik dan wel verder met jouw uitnodiging 😉

Een fijne dag gewenst! En tot schrijvens!

Energy greetings,

x

Jess.

Dit bericht heeft 0 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top
× Hoe kan ik je helpen?