Skip to content
WholistIK Academy

WholistIK ACADEMY

REIKI CURSUS

Wat is Reiki?

Reiki is een vorm van holistische therapie. Een alternatieve geneeswijze die het zelf-genezend vermogen stimuleert.
Door middel van handoplegging wordt de helende universele energie doorgegeven.
Iedereen kan in principe Reiki geven, maar wanneer je je laat ‘inwijden’ tijdens een Reiki cursus worden je kanalen meer opengezet en zal de energie meer door je heen kunnen stromen. Dit is dus ook heel fijn voor jezelf.
De helende energie laat je via je kruin binnenkomen vanuit het universum en op die manier laat je hem verder door je heen stromen.
Met je handen kan je deze energie dan doorgeven aan plekken in het lichaam waar de energiedoorstroming geblokkeerd of verminderd is.
Wanneer de energiedoorstroming verminderd is geeft dat vaak klachten op de 5 holistische niveaus :

  • Fysieke klachten, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel.
  • Deze zijn telkens met elkaar in verbinding en hebben daarom dus ook een effect op elkaar.
  • Je kan de Reiki energie inzetten op elk van deze niveaus.

Belangrijk om te weten: Omdat je de Reiki energie doorgeeft vanuit het universum word je er zelf niet moe van! Je geeft niet je eigen energie weg, maar je dient als een energiekanaal (doorgeefluik) voor de energie die je ‘aftapt’ vanuit het universum. Hierdoor krijg je er zelf ook vaak meer energie van.

Je kan Reiki geven aan jezelf, maar je kan het ook inzetten als behandelaar voor anderen én ook dieren, planten, kinderen, … zijn hier vaak heel erg mee geholpen.

je kan het zelfs van op afstand doen. (Reiki is levensenergie 😉)

reiki behandeling

Je laten inwijden tijdens een Reiki cursus

Wil je ook Reiki doorgeven en daarmee jezelf én anderen helpen?
Dit om gezonder, gelukkiger en dichter vanuit je-zelf (jouw kern, je ziel) te leven? Dan kan je een Reiki cursus doen.
Ik als Reiki trainer help je tijdens een Reiki cursus om je energiekanaal verder te openen. Het wordt daardoor mogelijk om je systeem te laten doorstromen met Reiki-energie. Het openzetten van je energiekanaal wordt een inwijding genoemd. Elke Reiki cursus bevat specifieke inwijdingen, telkens gericht op de niveaus waarop je de energie gaat inzetten. Met de inwijding worden aanwezige blokkades weggehaald en kanalen gereinigd, zodat de energie terug vrij kan stromen.
Een Reiki cursus is altijd opgebouwd uit drie opeenvolgende delen:

Je start altijd met REIKI 1 en je kan ervan uitgaan dat door elke volgende inwijding je kanaal meer wordt opengezet en je dus meer en makkelijker universele levensenergie kan ontvangen én doorgeven. Tijdens elke inwijding wordt verder ingegaan op bepaalde holistische niveaus. Reiki 3A kan je enkel volgen wanneer je minimum een jaar als Reiki behandelaar bezig bent.

Meer info of schrijf je hier in

Reiki 3A

Reiki 3A

Reiki voor jongeren van 11 tot 18 jaar

Ik geef ook aparte Reiki cursussen voor jongeren van 11 tot 18 jaar. Dit is vooral interessant voor jongeren die hoog gevoelig zijn en hier last van hebben. Ze leren om hun-zelf te zien als een energiekanaal en hoe ze het teveel aan energie (prikkels) kunnen afvoeren.

Back To Top
× Hoe kan ik je helpen?